تا اطلاع ثانوی تمامی سفارشات در واتساپ انجام میشود(کلیک کنید)

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

لنز های زوم بدون شک بسیار عالی هستند، چرا که انعطلف پذیری بالایی دارند و طیف گسترده ای از فواصل کانونی را تنها با چرخاندن رینگ زوم اراده میدهند. اما این موضوع میتواند بر کیفیت تصاویر آن ها تاثیر بگذارد. با داشتن ساختار اپتیکی پیچیده با گروه های بزرگ از عدسی ها که برای زوم کردن به عقب و جلو حرکت میکنند سبب میشود که از نظر اپتیکی تاثیر منفی بر کیفیت تصویر خروجی بگذارند.

بجز این مورد میتوان انتظار افزایش Chromatic Aberration ( رنگ های نا خواسته به هنگام عکاسی از فضای پر کنتراست ) و Vignetting را نیز داشت. این موضوع زمانی که می خواهید از دیافراگم باز استفاده نمایید به وضوح دیده میشود. علاوه بر این امکان تشکیل Flare و Ghosting نیز در لنز های زوم بیشتر و شدید تر است.

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم
8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

میتوان به سمت لنز های پرایم با کیفیت سوییچ کرد. در این لنز ها اعوجاج و Vignetting به ندرت دیده میشود. شارپنس این لنز ها بسیار فوق العاده است به همین جهت میتوان از این لنز ها بر روی سنسور هایی با رزولوشن بالا استفاده نمود و عکس هایی با کیفیتی را به ثبت رساند.

یکی از نکات مثبت لنز های پرایم سرعت بالای آن ها است. این بدین معنی است که این گونه لنز ها از دیافراگم های بسیار بزرگی برخوردار هستند. برای مثال لنز های زوم رایج یعنی 18-55 در حالت واید دارای حداکثر گشودگی دیافراگم f/3.5 می باشد و در حالت تله این میزان به f/5.6 کاهش میابد. این در حالی است که لنز پرایم 50mm f/1.4 از دیافراگم بسیار بزرگ f/1.4 بهره میبرد که 4 استاپ سریع تر است.

در شرایط نوری ضعیف سرعت شاتر در لنز های زوم در 1/15 محدود میشود ( مگر اینکه ISO را افزایش داد ) اما با داشتن لنز پرایم با دیافراگم f/1.4 این قابلیت به وجود میاید که با سرعت 1/250 نیز عکاسی کرد. حتی لنز های پرایم با دیافراگم f/1.8 نسبت به لنز های زوم با f/5.6 در حدود 3.3 استاپ سریع تر است و نسبت به سریع ترین لنز زوم که از دیافراگم ثابت f/2.8 بهره میبرد نیز 2 استاپ سریع تر میباشد.

 

به همین جهت لنز های پرایم را لنز های سریعتری می نامند. البته داشتن چنین دیافراگمی فقط به سریع بودن و جلوگیری از لرزش تصاویر به هنگام عکاسی با دست ختم نمیشود. یکی دیگر از حسن های دیافراگم بزرگ داشتن عمق میدان بسیار کم است که امکان ایزوله کردن سوژه را با بلورکردن بکگراند به عکاس میدهد. این موضوع یک ترفند عالی در عکاسی پرتره به ویژه هنگامی که بکگراند بسیار شلوغ است، محسوب میشود.

دیافراگم های بزرگ در شرایط نوری شدید عکس هایی به اصطلاح Over Expose ( عکس های بسیار روشن که نوردهی آن ها صحیح نیست ) را ثبت میکنند. به همین جهت زمانی که از دیافراگم بسیار باز در شرایط نوری شدید میخواهید استفاده کنید باید فیلتر ND را بر روی لنز خود قرار دهید. فیلتر های ND متغیر برای این کار بسیار مناسب هستند و میتوان به هنگام فیلمبرداری از آن ها استفاده نمود و با باز کردن دیافراگم ویدئوهای سینماتیک را ضبط نمود.

یکی از مهم ترین فاکتور ها به هنگام خرید لنز پرایم انتخاب فاصله کانونی آن است. لنز های 35 میلیمتری و 50 میلیمتری جز لنز های استاندارد محسوب میشوند. چرا که این لنز های پرسپکتیوی مشابه چشم های انسان را دارند. این لنز ها نه بزرگ نمایی همانند لنز های تله فوتو و نه میدان دید وسیع مانند لنز های واید را دارند. بسته به زمینه عکاسی که در آن فعالیت دارید باید فاصله کانونی خود را انتخاب نمایید.

در خرید لنز های پرایم نیز حتما به دوربینی که با آن عکس میگیرید نیز توجه نمایید. لنز های پرایم برای دوربین های فول فریم طراحی شده اند البته از آن ها بر روی دوربین هایی با سنسور APS-C نیز میتوان استفاده نمود با این تفاوت که به هنگام استفاده از آن ها تصاویر کراپ میشوند. به طور مثال زمانی که از یک لنز پرایم 35 میلیمتری بر روی دوربین APS-C استفاده می نمایید این لنز پرسپکتیو مشابه لنز 50 میلیمتری بر روی دوربین فول فریم را از خود نشان می دهد.

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم
8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

با تمامی این ها ما در زیر به 8 نکته درباره لنز های پرایم اشاره میکنیم.

1 – لنز های پرایم باعث میشوند تا شما خلاق تر و چابک باشید

لنز های زوم عکاسان را تنبل میکند چرا که در جای خود می ایستند و بر روی سوژه زوم میکنند. اما در لنز های پرایم این گونه نیست و شما باید با پا های خود زوم کنید و به سوژه نزدیک شوید. این کار بعث میشود تا به اطراف سوژه حرکت کنید و پرسپکتیو بهتری را در عکس خلق نمایید.

2 – وزن

لنز های پرایم بسیار سبک تر وکوچکتر از لنز های زوم میباشند. به همین جهت در هنگام استفاده طولانی مدت از آن ها کمتر احساس خستگی میکنید. همچنین حمل کردن آن ها بسیار راحتر است و برای مسافرت بسیار مناسب میباشند.

3 – بزرگتر بهتر است

دیافراگم های بزرگ لنز های پرایم f/1.8 یا f/1.4 همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد شما را قادر میسازد تا با سرعت شاتر سریعتری عکاسی نمایید. علاوه بر آن کنترل بیشتری بر عمق میدان خواهید داشت. چنین دیافراگم هایی از دیافراگم f/2.8 مفیدتر هستند.

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم
8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

4 – با نور بازی کنید

با استفاده از فیلتر ND بر روی این لنز ها میتوانید از دیافراگم بزرگ لنز های پرایم استفاده نمایید تا بتوانید عکس هایی با عمق میدان زیبایی را خلق نمایید و نگران over expose شدن عکس های خود نباشید.

5 – فاصله کانونی خود را انتخاب کنید

قبل از خرید لنز های پرایم حتما تحقیق راجبه اینکه چه فاصله کانونی نیاز دازید و به درد کار شما میخورد داشته باشید.

6 – دیافراگم باز

هنگامی که از دیافراگم باز استفاده مینماید امکان کاهش شارپنس در لبه های فریم وجود دارد. البته اسن موضوع در لنز های مختلف متنوع است و لنز های پرایم گران قیمت شراپنس فوق العاده ای در دریافراگم های باز دارند.

7 – عکس های زیبا تر را با پرایم خلق کنید

هنگامی که بر روی دوربین APS-C از لنز پرایم 50mm با f/1.4 یا f/1.8 عکاسی پرتره میکنید میتوانید  بک گراند را بلور کرده و عکس زیبایی را به ثبت برسانید. این در حالی است که در لنز های زوم نظیر 18-55 میلیمتری چنین تاثیری بر روی عکس نمیگذارند.

9 – بر روی پرایم های دوربین فول فریم سرمایه گذاری کنید

8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم
8 نکته مهم در مورد لنز های پرایم

اگر دوربین APS-C دارید و بعد ها قصد می خواهید دوربین فول فریم خریداری نمایید حتما لنز های پرایمی بخرید که با دوربین های فول فریم سازگار هستند چرا که میتوانید از این لنز ها هم بر روی دوربین APS-C و بر روی دوربین فول فریم استفاده نمایید.

برای خرید لنز های پرایم میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.

لنزهای پرایم

5/5 - (1 امتیاز)
phone۶۶۷۶۱۷۸۶ - ۰۲۱ formارتباط در واتس آپ