6 ترکیب بندی کلاسیک در عکاسی
6 ترکیب بندی کلاسیک در عکاسی
اولین چیزی که ما درباره عکاسی مخواهیم یاد میگیریم این است که چطور با دوربین و لنز آن کار کنیم. اما بعد از این بسیار مهم است که شما در بخش هنری این حرفه خود را بهبود ببخشید و اطلاعات کسب کنید. پس بهتر است اندکی از فضای مشخصات فنی دوربین فاصله بگیرید و در مورد نحوه عکس گرفتن مطالبی را یاد بگیرید.
یک عکس با ترکیب بندی خوب سبب میشود تا کسانی که عکس را نگاه میکنند به توانند به راحتی موضوع عکس را تشخیص دهند و با آن ارتباط برقرار کنند. همچنین ترکیب بندی خوب میتواند داستانی را روایت کند. به همین جهت سوالی که پیش می اید این است که از کجا باید شروع کنیم ؟
در این مقاله می خواهیم در مورد 6 ترکیب بندی کلاسیک در عکاسی صحب کنیم که باعث میشود تا عکس هایی بهتری بیگیرید.
1 – خطوط هدایت کننده
به دنبال خطوط باشید. این خطوط میتوانید نگاه بینندگان را هدیات کند به آن چیزی که می خواهید به آن اشاره کنید. این کار با عث میشود که بینندگان وقت بیشتری بر روی عکس شما بگذارند و بیشتر آن را نگاه کنند. در عکس زیر جدایی به شکل S تقریبا در وسط فریم است این جاده با عث میشود تا نگاه بینند آن را دنبال کند و به عکس بیشتر توجه نماید.
2 – قانون یک سوم
یک ترکیب بندی مرکزی خوب است به ویژه زمانی که تصویر شما مربعی باشد. با این حال اگر عکس تان را به سه قسمت عمودی و افقی تقسیم نمایید و سوژه خود را در نقاط طلاقی این خطوط قرار دهید عکستان جلوه خاصی به خود میگیرد و برای نگاه بیننده جالب تر خواهد بود و به نوعی تصویر شما را تراز میکند.
3 – پرتره نگاه به داخل
یکی از ترفند های هنر فیلمبرداری این است که قسمتی از فضا داخل عکس را خالی میگذارند و سوژه مورد نظر نگاهی به سمت فضای داخل فریم داشته باشد. در این عکس مدل به سمت چپ عکس نگاه میکند و در آن قسمت فضای خالی بیشتری قرار گرفته است. در این حالت حس کاملا طبیعی به وجود می اید. چرا که ما به طور غریزی به سمتی نگاه میکنیم که میخواهیم حرکت کنیم. و چنین فضایی در عکس در واقع تقلیدی از این الگوی رفتاری ما است.
4 – پرتره نگاه به خارج
داشتن سوژه ای که به خارج از کادر نگاه میکند نیز میتواند بسیار جذاب باشد.در این عکس ما سوژه ای را در داخل یک واگن قطار میبینیم. واگن یک بک گراند بسیار عالی دارد. هم سوژه و هم بک گراند در این عکس به یک اندازه مهم هستند. این ترفند در ذهن بینند نیز یک سوال به وجود می اورد و آن این است که سوژه به چه چیزی نگاه میکند.
5 – کراپ ماکرو
از این که کل فضای فریم شما خود سوژه پر کرده است نترسید. در عکاسی ماکرو عمق میدان کمی وجود دارد به همین جهت بک گراند شما کاملا نامشخص است. به همین جهت با پر کردن آن با عث میشود تا بینند بهتر بتواند آن را درک کند.
6 – گزینه های دیگر را نیز امتحان کنید
همیشه با گرفتن یک از سوژه راضی نشوید. به اطراف سوژه حرکت کنید و زوایای مختلف را امتحان کنید. به صورت افقی ، عمودی و حتی کج عکس بگیرید. حتما میتوانید کادر بهتری پیدا کنید. برای مثال لزوما نباید برای عکاسی از چهره به صورت عمودی عکاسی کرد. بعد از عکاسی عمودی ازز چهره حالت های دیگر را نیز امتحان کنید.